امکان پرداخت خسارات طوفان به شهروندان تهرانی از طریق محاکم قضایی+ویدئو استرداد روزانه هزار و ۸۰۰ تبعه غیرمجاز افغانستانی از دوغارون به کشورشان پرداخت بیش از ۲.۵ همت مستمری به مددجویان خراسان رضوی | حدود ۶۷ هزار نفر، مشمول دریافت کمک‌های خاص هستند یادی از «ناصر دیوان کازرونی» نماد مقاومت ایران در جنگ جهانی اول | او ارتشی یک نفره بود علیه استعمار قطره قطره خون‌هایی که دریای عشق شدند فعالیت حدود ۳ هزار عطاری در مشهد | کمتر از ۱۵۰۰ عطاری مجوز فعالیت قانونی دارند راز عجیب پیداشدن اسکلت مرد روی تخت خانه متروکه در مشهد + عکس هشدار خود مراقبتی برای شهروندان در کلانشهر مشهد صادر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) وقتی «گریه واجب» می‌شویم! هرآنچه باید درباره روش های مصرف، نگهداری و پخت برنج بدانید | راه و رسم پلوخوری اماواگر‌های بیمه فرزند پسر بالای ۱۸ سال آغاز مرحله منطقه‌ای سیزدهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان در مشهد دفع انگل با این میوه خوشمزه! شاخص BMI | معیار دقیق سلامت یا گمراه‌کننده برای ورزشکاران؟ جست‌وجوی اسامی مصدومان انفجار بندرعباس به تفکیک مراکز درمانی با هوش مصنوعی مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: سالانه ۸۰۰ نفر بر اثر سوانح کار در کشور جان خود را از دست می‌دهند دیار امام‌رضا(ع)، همدرد بندرعباس | آمادگی خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی به حادثه‌دیدگان بندر شهید رجایی صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش‌های رگباری (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ مرگ‌ومیر نوزادان در بیمارستان شهید هاشمی‌نژاد مشهد، ۵۰ درصد کاهش یافت نرخ باروری کل در خراسان رضوی ۳۶ درصد کمتر از حد مطلوب است بانوی مرگ مغزی به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم روند کاهش دما تا چهارشنبه با احتمال رگبار باران راهکار‌های از‌بین‌بردن بوی بد عرق بدن مدیرکل آموزش‌ و‌ پرورش خراسان رضوی: مدارس خشتی و کانکسی برچیده خواهند شد | پرونده معلم خاطی مشهدی در مرحله صدور حکم + فیلم رشد ۳۰ درصدی صادرات دارو‌های ایرانی کشف حدود ۷۵ کیلوگرم طلا در مرز‌های خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ویتامین‌هایی که سلامت پوستتان را تأمین می‌کنند وقوع طوفان در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر طی امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) درمان بیش‌فعالی، بدون نگرانی
سرخط خبرها

غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها

  • کد خبر: ۱۰۹۷۲۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷
غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها
مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند؛ قاچاق و فروش چوب و زغال جنگلی ممنوع است به خرج کسی نمی‌رود. روزنامه «شهروند» در گزارش مفصلی به غارت این جنگل‌ها پرداخت و روایت غم انگیزی از آن منتشر کرده است.

اینکه جنگل‌های هیرکانی ۷درصد مساحت ایران را در برمی گیرند و قدمتی ۲۵ تا ۵۰میلیون ساله دارند. جنگلی که محل امنی برای ۲۹۶گونه پرنده و ۹۸ پستاندار است؛ اما حالا ذره ذره جان می‌دهد. آمار‌ها از ۲۰۰ تا ۲۲۰ کامیون چوبی خبر می‌دهند که از شمال زاگرس و لرستان راهی شمال کشور و تهران می‌شوند. این وسط درخت سرخدار محبوب قاچاقچیان است برای سود بیشتر. درختی که تکه تکه می‌شود برای پر کردن جیب قاچاقچیان و دلال‌هایی که در کار چوب هستند.

درخت سُرخدار اگر ۱۰۰ الوار ۲متری بدهد، بالای ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و هرازچند گاهی همین درخت با قیمت درشت‌تر از این‌ها هم معامله می‌شود. جنگل‌های سرخدار به آرامی رشد می‌کنند به نحوی که میانگین رشد سالیانه آن‌ها ۱۰ سانتی متر است، اما با همین رشد آهسته و پیوسته ارتفاع آن به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن نیز به ۳ متر می‌رسد. شصت ونه تن چوب قاچاق آماری است که برای سال ۱۴۰۰ ثبت شده است.

۱۰۸ تن چوب قاچاق هم برای سال۹۹ ثبت شده است. آمار متغیری که هرسال نمی‌توان رشد یا کاهشی برای آن پیش بینی کرد؛ اما هستند درختانی که نرخشان پایین است. برای مثال صنوبر را کیلویی ۲هزار تومان می‌خرند. یک ماشین پر شده از تکه‌های صنوبر در نهایت ۲ تا ۳میلیون تومان عاید قاچاقچی می‌کند. فقر، اما باعث شده برای قاچاقچی جماعت فرقی نکند چه درختی را قطع می‌کند آن‌ها برای پول بیشتر همه کار می‌کنند؛ اما می‌توان کنترلی روی این اوضاع داشت؟ می‌توان قاچاقچیان و درخت‌هایی را که قطع می‌کنند ردیابی کرد.

جواب روشن است: نه. چرا؟ چون تنها چوب‌هایی که به شکل درخت کامل جابه جا می‌شوند، امکان کنترل دارند نه وقتی تکه تکه می‌شوند. بیکاری، تورم و شرایط اقتصادی حال و روز درختان و جنگل‌ها را بد کرده است. شرایطی که باعث شده خیلی‌ها اره به دست شوند برای گرفتن کمی پول. تازه مافیای چوب به ویژه حالا که قیمت چوب افزایش پیدا کرده و تورم به جنگل‌ها کشیده شده است، برای حمل بارشان کلی خدم و حشم دارد. چون اغلب این محموله‌های قاچاق از سوی عوامل باند اسکورت می‌شوند و بعد هم دیگر تمام تا بریدن یک سرخدار دیگر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->