مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور مصرف انسولین ۲۴۰ درصد بیش از نیاز کشور است
سرخط خبرها

غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها

  • کد خبر: ۱۰۹۷۲۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷
غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها
مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند؛ قاچاق و فروش چوب و زغال جنگلی ممنوع است به خرج کسی نمی‌رود. روزنامه «شهروند» در گزارش مفصلی به غارت این جنگل‌ها پرداخت و روایت غم انگیزی از آن منتشر کرده است.

اینکه جنگل‌های هیرکانی ۷درصد مساحت ایران را در برمی گیرند و قدمتی ۲۵ تا ۵۰میلیون ساله دارند. جنگلی که محل امنی برای ۲۹۶گونه پرنده و ۹۸ پستاندار است؛ اما حالا ذره ذره جان می‌دهد. آمار‌ها از ۲۰۰ تا ۲۲۰ کامیون چوبی خبر می‌دهند که از شمال زاگرس و لرستان راهی شمال کشور و تهران می‌شوند. این وسط درخت سرخدار محبوب قاچاقچیان است برای سود بیشتر. درختی که تکه تکه می‌شود برای پر کردن جیب قاچاقچیان و دلال‌هایی که در کار چوب هستند.

درخت سُرخدار اگر ۱۰۰ الوار ۲متری بدهد، بالای ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و هرازچند گاهی همین درخت با قیمت درشت‌تر از این‌ها هم معامله می‌شود. جنگل‌های سرخدار به آرامی رشد می‌کنند به نحوی که میانگین رشد سالیانه آن‌ها ۱۰ سانتی متر است، اما با همین رشد آهسته و پیوسته ارتفاع آن به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن نیز به ۳ متر می‌رسد. شصت ونه تن چوب قاچاق آماری است که برای سال ۱۴۰۰ ثبت شده است.

۱۰۸ تن چوب قاچاق هم برای سال۹۹ ثبت شده است. آمار متغیری که هرسال نمی‌توان رشد یا کاهشی برای آن پیش بینی کرد؛ اما هستند درختانی که نرخشان پایین است. برای مثال صنوبر را کیلویی ۲هزار تومان می‌خرند. یک ماشین پر شده از تکه‌های صنوبر در نهایت ۲ تا ۳میلیون تومان عاید قاچاقچی می‌کند. فقر، اما باعث شده برای قاچاقچی جماعت فرقی نکند چه درختی را قطع می‌کند آن‌ها برای پول بیشتر همه کار می‌کنند؛ اما می‌توان کنترلی روی این اوضاع داشت؟ می‌توان قاچاقچیان و درخت‌هایی را که قطع می‌کنند ردیابی کرد.

جواب روشن است: نه. چرا؟ چون تنها چوب‌هایی که به شکل درخت کامل جابه جا می‌شوند، امکان کنترل دارند نه وقتی تکه تکه می‌شوند. بیکاری، تورم و شرایط اقتصادی حال و روز درختان و جنگل‌ها را بد کرده است. شرایطی که باعث شده خیلی‌ها اره به دست شوند برای گرفتن کمی پول. تازه مافیای چوب به ویژه حالا که قیمت چوب افزایش پیدا کرده و تورم به جنگل‌ها کشیده شده است، برای حمل بارشان کلی خدم و حشم دارد. چون اغلب این محموله‌های قاچاق از سوی عوامل باند اسکورت می‌شوند و بعد هم دیگر تمام تا بریدن یک سرخدار دیگر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->