جزئیات تازه از حریق درمانگاه در مشیریه تهران | سه فوتی و ۱۸ مصدوم + فیلم فوت یک نفر در حریق درمانگاه مشیریه تهران + تصاویر (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اسامی ۷ معدنچی جان‌باخته در حادثه معدن دامغان تبرئه سیف و عراقچی تایید شد | سخنگوی سازمان تعزیرات: جزئیات را اعلام خواهیم کرد استاندار سمنان: خطای فردی، علت حادثه معدن دامغان است قتل مرد جوان به دست سرایدار جنایتکار قتل هولناک همسر با ضربات پتک در پایتخت | قاتل متواری شد فوت ۷ نفر از کارگران معدن در دامغان در پی گاز گرفتگی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیکر بی‌جان ۵ معدنچی در معدن دامغان پیدا شد| جست‌و‌جو برای یافتن ۲ کارگر ادامه دارد تزریق ۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای شتاب‌بخشی به ساخت بیمارستان ۵۴۰ تخت‌خوابی در حاشیه شهر مشهد بازگشت عجیب گرگ‌ها به اروپا ۷ معدنچی در دامغان گرفتارند | امدادگران هنوز به معدنکاران نرسیدند غرق شدن جوان ۲۸ ساله در حوالی مشهد | هشدار جدی درباره خطر استخر‌های ناایمن مرزبانان خراسان رضوی با قاچاقچیان مسلح مواد مخدر درگیر شدند (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) محور‌های غرب و جنوب خراسان رضوی رکورددار تصادفات و جان‌باختگان نوروزی مهم‌ترین نشانه‌های بهداشت فردی را بشناسید | زنگ بهداشت دستگیری یکی از مظنونان زورگیری از دانشجوی گلستانی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) درباره مرحوم علیرضا افضلی‌پور، شیمی‌دان و خیر فقید کشورمان | تو در کویر دمیدی، بهار جاری شد تصمیم در خصوص تأثیر معدل یازدهم در کنکور ۱۴۰۴ چه زمانی مشخص می‌شود؟ آغاز سراسری برنامه ملی ارتقای تغذیه سالمندان در کشور موزه ملی ایران به روایت تصاویر و تاریخ نحوه اعطای مجوز به متقاضیان مشاغل خانگی در صنعت غذا ابتلای ۱۱۲۷ نفر به «تب دنگی» در سال ۱۴۰۳ شیوع «آبله مرغان» در فصل بهار جزئیات جدید مصوبه «تاثیر معدل»| آتش انتقادات دوباره شعله‌ور شد ممنوعیت فعالیت معلم‌بلاگرها آیا واقعاً اجرایی می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش کیفیت هوا در راه مشهد سناریوی زورگیری از امیرمحمد خالقی تکرار شد | این بار در گلستان (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور فردا (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) کدام بازنشستگان از دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی خط خوردند؟ گزارش صدای مردم از دغدغه‌های مردمی برای کیفیت نان | خرده روایت‌های نان
سرخط خبرها

غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها

  • کد خبر: ۱۰۹۷۲۲
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۷
غارت جنگل‌های هیرکانی و زاگرس با قاچاق چوب | نرخ پایین سرخدار‌ها
مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند.

عروجی | شهرآرانیوز؛ مظنه درخت‌های کهن سال جنگل‌های زاگرس حالا به ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است. بهشت قاچاقچی‌های یاغی که تبر به دست به میراث چندهزارساله این کشور رحم نمی‌کنند حالا هرچه قدر هم مسئول مربوط داد بزند؛ قاچاق و فروش چوب و زغال جنگلی ممنوع است به خرج کسی نمی‌رود. روزنامه «شهروند» در گزارش مفصلی به غارت این جنگل‌ها پرداخت و روایت غم انگیزی از آن منتشر کرده است.

اینکه جنگل‌های هیرکانی ۷درصد مساحت ایران را در برمی گیرند و قدمتی ۲۵ تا ۵۰میلیون ساله دارند. جنگلی که محل امنی برای ۲۹۶گونه پرنده و ۹۸ پستاندار است؛ اما حالا ذره ذره جان می‌دهد. آمار‌ها از ۲۰۰ تا ۲۲۰ کامیون چوبی خبر می‌دهند که از شمال زاگرس و لرستان راهی شمال کشور و تهران می‌شوند. این وسط درخت سرخدار محبوب قاچاقچیان است برای سود بیشتر. درختی که تکه تکه می‌شود برای پر کردن جیب قاچاقچیان و دلال‌هایی که در کار چوب هستند.

درخت سُرخدار اگر ۱۰۰ الوار ۲متری بدهد، بالای ۴۰۰-۵۰۰ میلیون تومان قیمت دارد و هرازچند گاهی همین درخت با قیمت درشت‌تر از این‌ها هم معامله می‌شود. جنگل‌های سرخدار به آرامی رشد می‌کنند به نحوی که میانگین رشد سالیانه آن‌ها ۱۰ سانتی متر است، اما با همین رشد آهسته و پیوسته ارتفاع آن به ۹ تا ۳۰ متر و قطر آن نیز به ۳ متر می‌رسد. شصت ونه تن چوب قاچاق آماری است که برای سال ۱۴۰۰ ثبت شده است.

۱۰۸ تن چوب قاچاق هم برای سال۹۹ ثبت شده است. آمار متغیری که هرسال نمی‌توان رشد یا کاهشی برای آن پیش بینی کرد؛ اما هستند درختانی که نرخشان پایین است. برای مثال صنوبر را کیلویی ۲هزار تومان می‌خرند. یک ماشین پر شده از تکه‌های صنوبر در نهایت ۲ تا ۳میلیون تومان عاید قاچاقچی می‌کند. فقر، اما باعث شده برای قاچاقچی جماعت فرقی نکند چه درختی را قطع می‌کند آن‌ها برای پول بیشتر همه کار می‌کنند؛ اما می‌توان کنترلی روی این اوضاع داشت؟ می‌توان قاچاقچیان و درخت‌هایی را که قطع می‌کنند ردیابی کرد.

جواب روشن است: نه. چرا؟ چون تنها چوب‌هایی که به شکل درخت کامل جابه جا می‌شوند، امکان کنترل دارند نه وقتی تکه تکه می‌شوند. بیکاری، تورم و شرایط اقتصادی حال و روز درختان و جنگل‌ها را بد کرده است. شرایطی که باعث شده خیلی‌ها اره به دست شوند برای گرفتن کمی پول. تازه مافیای چوب به ویژه حالا که قیمت چوب افزایش پیدا کرده و تورم به جنگل‌ها کشیده شده است، برای حمل بارشان کلی خدم و حشم دارد. چون اغلب این محموله‌های قاچاق از سوی عوامل باند اسکورت می‌شوند و بعد هم دیگر تمام تا بریدن یک سرخدار دیگر.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->